Българчето, което беше изоставено в Украйна, посрещна празниците в Русе. Прочетете

...
Българчето, което беше изоставено в Украйна, посрещна празниците в Русе. Прочетете
Коментари Харесай

Българчето, родено едва 620 грама и изоставено в Украйна, посреща празниците у нас

Българчето, което беше изоставено в Украйна, посрещна празниците в Русе. 
Прочетете още
Mомиченцето на година и половина  бе изоставено в Украйна при раждането се прибра вкъщи. 

Детето към този момент се учи да прави първите си стъпки и първите бели в Центъра от фамилен вид в Русе. Родена е едвам 620 грама, а прогнозите за нея още в Украйна били доста неприятни, оповестява БТВ.

“Тя е била в доста тежко положение при раждането. Родила се е с зараза на дихателната система ”, сподели педиатърът на детето Мария Христова.

Затова с идването в Русе стартират опасенията, че тя няма късмет за естествен живот в същинско семейство. Момиченцето е било прегледано обширно от доста експерти.

Реагира безусловно съответно за възрастта си, няма нещо, което да ни тормози. Единственото е ниското ѝ тегло, което ще се контролира. Действаме доста деликатно, последователно, зареждаме я с разнообразни храни. Тя се храни с добър вкус ”, съобщи шефът на центъра от фамилен вид " Слънчо " - Русе Милена Неделчева.

За късото време, в което детето е в центъра в Русе, към този момент е уязвимост на всички чиновници тук.

Неделчева споделя, че детето е с мил темперамент и е усмихнато. 

“Всички ѝ се радваме, тя е признателна на топлината, с която я обгрижваме и на това, което вършим за нея ”, сподели доктор Христова. 

До този миг биологичните родители не са удостоверили отвод от момиченцето, само че и не са декларирали предпочитание да я отглеждат. 

От Държавната организация за протекция на детето към момента водят диалози с тях. Само при отвод от права, усмихнатото дете ще може да влезе в листата за осиновяване.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР